Nemme og gode madopskrifter til sejlturen

Der er forskellige grader af madlavning om bord, alt efter bådens størrelse og sejladsens formål. 

Denne bog indeholder opskrifter hvor enkelte kun er egnet til det ”store” pantry på ferieture hvor man ønsker mad som derhjemme og har tid og lyst til at lave noget særligt, men de fleste er hurtige og nemme, mere egnet til langture som distance kapsejladser, hvor der ikke er den store tid og lyst til større kulinariske udfoldelser, eller det mere beskedne pantry. 

Er formålet med sejladsen at sejle en længere kapsejlads over flere dage, er madlavning en meget vigtig faktor. Man er på hele tiden og der spares ikke på kræfterne for at få mest gang i skuden. Det er vigtigt at besætningen får det nødvendige foder, så de ikke går sukkerkold og fungerer dårligt. 

 Mange gange er madlavning under disse ture begrænset til at åbne nogle dåser der varmes og fortæres i cockpittet med en tallerken i den ene hånd og en snor eller rorpind i den anden. Dette er ikke ideelt for et mandskab der skal fungere optimalt. Disse dåser er beregnet for enhver smag, hvilket vil sige at de smager af absolut ingenting. Lad de dåser blive i land, eller begræns brugen af dem med færdigretterne. En dåse majs eller ærter som tilbehør er naturligvis undtaget fra forbandelsen over dåser. Se en bedre løsning til kapsejleren på Side 68 . 

Læs videre i bogen...