Historien om den lille dreng der aldrig blev voksen

Læseprøve af side 173 - Sjælland Rundt 2020

Som den tosse jeg er har jeg igen meldt mig til årets udgave af Sjælland Rundt. Igen i år deltager jeg i klassen singlehand. Der er altså ikke andre med i båden end mig selv, selv om der i den video der bliver præsenteret på YouTube kanalen, optræder både en kok og en matros. Alfred, der er min autopilot er selvfølgelig også med i år. Jeg har udskiftet min Simrad plotter med en Raymarine Axiom, der kan læse data fra vindinstrumenterne og dermed give besked til autopiloten om at styre efter vinden. En stor fordel på kryds i skiftende vind. 

Jeg sejler hjemmefra som vanligt om formiddagen i fin (mod)vind det første stykke. Efter at have drejet om hjørnet ved Kulhuse, får jeg en behagelig halvvind der bringer mig friskt fremad langs Nordsjællands kyst. Ankommer omkring midnat til Helsingør og finder en dejlig plads og putter mig under dynen. 

Min gamle sejlerkammerat, Ole Borgstrøm, har snydt lægerne med sin kræftsygdom og bor nu sammen med sin kone, Lis, i den nye lejlighed med udsigt over havn og Kattegat. De har fulgt mig på MarineTraffic som viser data sendt fra min AIS transponder. De sidder oppe for at se når jeg sejler forbi og sender mig en SMS med et billede af mine lanterner. Fint, så kan jeg se de virker. Vi aftaler at mødes næste dag. ..

 --- o ---

 ...Da jeg runder Odden og fortsætter forbi Sejrø, begynder det at blive mørket. Jeg kan se enkelte deltagere meget langt væk og søvnen presser på. Laila havde givet mig et æggeur som jeg stiller til 15 minutter og lukker øjnene. Da æggeuret bipper vågner jeg og tjekker at der stadig ingen andre er i nærheden. 

Inger buldrer af sted som en galophest og jeg stiller igen uret på 15 minutter og lukker øjnene. Sådan fortsætter jeg natten igennem, kun forstyrret af en enkelt deltager som jeg indhenter. Besynderligt, de skulle alle kunne sejle fra mig. Da jeg er godt klar af ham, snupper jeg lige 10 minutter igen og da jeg vågner igen er han ude af syne... 

--- o --- 

 ...Det går langsomt med at komme gennem Agersø Sund i genstridig vind, men ude i Smålandsfarvandet får jeg igen stabil vind og kan se flere af deltagerne, dog ingen fra mit eget løb. 

Tiden går som tiden plejer at gå og også som det plejer, bliver det mørkt og der er et kritisk punkt vi skal igennem ved den nye Storstrømsbro der er ved at blive bygget. 

Heldigvis er min plotter blevet opdateret med nye kort der viser gennemsejlingen, men er de nu også på plads og markeret rigtigt. En bøje mangler (gået ud) hvilket laver en del forvirring, men da den næste dukker op kører det igen og kommer fint gennem forhindringen...(læs videre i bogen)