En samling små fornøjelige historier om det at sejle

Læseprøve af side 33 - At klargøre båden

Det er blevet marts. 

Det har været en lang vinter med masser af sne og frost. Dertil har det blæst en hel pelikan flere gange, medens vi har siddet indenfor og kigget ud på båden eller hvis båden har været efterladt på havnens areal, så har vi tænkt på den hele natten medens vinden har tudet. 

Næste dag har vi så været nede på pladsen for at tjekke om den stadig stod i sit stativ, hvilket den selvfølgelig gør. Den har ikke tænkt sig at tage nogen steder uden os. Midt i marts bliver vejret tåleligt og vi drister os til at fjerne vinterpresenningen og den dejlige båd siger godmorgen og er igen klar til nye eventyr. 

Der er nogle matte pletter der hvor fenderne har hængt. De skal poleres op så vi igen har et skinnende blankt fribord som beundres af de andre sejlere på broen. På dækket er der trods presenningen nogle alger der gror lystigt i den lille pyt der har samlet sig. Der skures og skrubbes ovenfra så der ikke løber skidt ned på noget der allerede er rengjort. 

Den gode stemning på bådpladsen breder sig. Det summer af liv overalt og luften er tyk af gode råd om vedligeholdelse fra alle de andre sejlere. Dog er der enkelte der ikke gør så meget ud af arbejdet. Vi skal sejle, ikke knokle, siger de. Det er sikkert dem som tidligere omtalt sejlede en fure i Øresund i tre uger fordi de kun ville sejle i medvind. 

Vi andre ”rigtige” sejlere finder fornøjelse i at pusle om den dejlige båd og se søsætningen komme nærmere og nærmere efter hvert et pudsemiddel vi får fat i. Mange sejlere vil slet ikke være hurtigt færdige med klargøringen. De nyder at stå og pudse og polere og nyder de anerkendende blikke fra naboerne på begge sider. For dem er fornøjelsen helt at pusle om båden... (læs videre i bogen). 

--