En samling små fornøjelige historier om det at sejle

Læseprøve af side 13 - At få båden på land

Der er ikke så meget at gøre ved det. 

Det er blevet november og vinden tuder rundt om hjørnerne og Inger ligger der ved kranen, uden mast og alt udstyret er hentet hjem. Det er egentlig lidt trist at se Inger rigget af på den måde. 

Hvis det var godt vejr, hvad det absolut ikke er i dag, så kunne man ikke engang luske ud på en lille tur sådan som det hele er pillet fra hinanden. I grunden er det lidt trist. Gad vide om hun nogen sinde kommer ud og sejle igen. Næste år er vi her måske slet ikke. Og hvem skal så tage sig af Inger? 

Vinden tuder om hjørnerne og det er koldt og vådt. Slutningen af sæsonen er altid en trist omgang. Inger ligner næsten en af de forladte både i havnen der bare mangler et skilt med ”Til Salg”. 

Minderne om sommerens udflugter fra Nykøbing Sj. vælter frem. Sjælland Rundt singlehand, hvor der var vindstille og tre marsvin kom og kiggede på. De korte fisketure i Issefjorden om lørdagen rundt om Orø. Natlige træningsture omkring Anholt hvor morgenen brød frem med flotte solopgange. De afkortede ture omkring Hesselø, da der ikke kunne afses tid til Anholt. Alt sammen er forbi nu. Hynderne og sovegrejer er taget ud og lagt til opbevaring i campingvognen. 

Kopper, krukker, glas og opbevaringsbøtter er fjernet for grundig rengøring. 

--- o --- 

Men *HOV*. Det er jo SLET IKKE slutningen det her. Rent faktisk er det jo begyndelsen på den nye sæson vi er i gang med at starte op. Alt det arbejde der skal udføres i løbet af vinteren er jo noget der skal gøre livet lettere næste år.

Indvendigt skal køkkenet skilles ad for at servicere motoren. Olieskift, nye filtre, ny impeller, kølervæske og generel rengøring venter forude. Det tager nok lang tid før vi hører motorens dunken igen... (læs videre i bogen). 

--